Amanda Kallin och Tina Mannegren fick nog av det ständiga kravet att optimera sig själv för att bli lycklig, perfekt och framgångsrik och skrev istället en omvänd självhjälpsbok. Boken omnämndes nyligen som det svenska exemplet i en global litteraturtrend av antisjälvhjälpsböcker som hyllar det mediokra. Nu kommer den i ny upplaga.

Bokomslag Gå Vidare är Silver - Älta är Guld.”Gå Vidare är Silver – Älta är Guld” är boken för alla som ännu inte lyckats hitta lyckan i traditionella självhjälpsböcker.

– Vi tycker att det behövs något med mindre press. I dagens snabba och tillrättalagda samhälle mår många dåligt över att inte räcka till, och man lägger stor del av sin vakna tid på att passa in och vara rätt men blir ändå inte lyckligare, säger Amanda Kallin.

Hyllar det mediokra
Amanda Kallin och Tina Mannegren är debutförfattarduon som drivs av att göra tvärtom. Tillsammans driver de Instagramkontot Personlig Outveckling och producerar podcasten Ältpodden, allt på samma tema: att omfamna det imperfekta.

Boken ”Gå Vidare är Silver – Älta är Guld” släpptes 2018 som en tidig visselblåsare mot optimeringskulturen och fick stor uppmärksamhet i media. Nu i maj 2019 omnämnes den i Spanarna i P1 som den svenska motsvarigheten till Mark Mansons bästsäljare ”The Subtle Art of Not Giving a F*ck” och det svenska exemplet i en global litteraturtrend som hyllar det mediokra.

Självhjälp för att inte prestera
Boken är uppbyggd som en självhjälpsbok, med kapitel om relationer, kost, hälsa, karriär och inredning, men i motsats till att ge tips på hur man ska prestera på områdena ges humoristiska exempel på hur man gör precis tvärtom.

– Istället för att ge ångest över att man andas fel, har ett dåligt jobb och inte presterar socialt vill vi låta läsaren närma sig och omfamna sina tillkortakommanden och komma till freds med att de kanske inte är så himla farliga. Utan ibland rentav lite kul, säger Tina Mannegren.

”Gå Vidare är Silver – Älta är Guld” släpps nu i ny upplaga i strandvänligt limmat mjukband.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *