Idag på Världsbokdagen släpper vi Kungariket utan Namn av Arie D. En barnbok om att våga lita till sig själv och skapa sin egen framtid.  

– Vi utvecklar teknologi som har potential att frigöra oss från fattigdom, sjukdom, krig, men istället för att göra oss fria väljer vi att förslava oss gentemot teknologin. Vi ger våra barn skärmar, men glömmer att lära dem nyfikenhet, säger Arie D. 

Arie D.Digital filosof med världen som scen

Arie D. arbetar som Chief Futurologist på Volvo Cars och sitter i styrelsen för flera internationella organisationer som NTT Innovation Institute Inc och UNLEASH. Han är bosatt i Sverige sedan 2000.

I Sverige är Arie D. fortfarande något av en doldis – på samma gång som han anlitas som keynote speaker över hela världen för att tala om teknologi och framtid. Själv kallar han sig digital filosof och professionell bråkmakare. 

Barnboksdebutant

– Jag har alltid känt mig udda, missförstådd, som om jag inte hör till – tills jag höll mina barn i mina armar för första gången. Plötsligt fick jag mening för mig själv, säger Arie D.

Nu debuterar Arie D. som författare med en barnbok inspirerad av de egna barnen. Maya och Melvin bor i Kungariket utan Namn. All magi har försvunnit från riket för att människor har glömt av att den finns. När barnen hittar ett metalliskt ägg och en drake kläggs, börjar deras resa mot upptäckten att de kan skapa det de vill och komma dit de vill, om de bara följer sin egen väg.

Illustration av Ida Öhnell ur Kungariket utan Namn.

Illustration av Ida Öhnell ur Kungariket utan Namn. ©Belletrist Publishing

AI-drake i akvarell

Ida Öhnells magiska illustrationer i akvarell bidrar till den fängslande tonen av både dåtid och framtid. Att draken Ruby är en AI (artificiell intelligens) är inte klart utskrivet i den här första delen i bokserien, men helt självklart för författaren själv.

– Jag har tillbringat mitt vuxenliv – och mestadels av min barndom – med att föreställa mig framtiden och vad som driver den. Artificiell Intelligens borde inte ersätta oss. Precis som Ruby borde AI guida oss och frigöra vår fantasi och kreativitet. 

Syftet med boken?

– Jag vill att barn och deras föräldrar och andra läsare ska tro på sig själva, på sina inre förmågor, på tanken att nyfikenhet är en av mänsklighetens mest betydelsefulla tillgångar och att vi genom att vårda vår nyfikenhet kan erövra framtiden med stolthet, avslutar Arie D.

 

Köp boken hos Adlibris, Bokus eller fråga i din närmaste bokhandel.

 

För mer information och intervju med författaren:

Eva Rosengren, Belletrist Publishing, eva@belletristpublishing.se , 070 – 662 76 65

För recensionsexemplar/pressbilder: marie@belletristpublishing.se

Ladda ner pressbilder: http://belletristpublishing.se/press/

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *