Punkpoet med svensk brytning

Omslag till Louise Halvardssons roman Punkpoet med svensk brytning”Du får ta över mitt rum, mitt jobb, mina kompisar, mina älskare. Du får ta över allt, allt utom Mannen.”
”Tack”, mumlar jag. ”Tack som fan.”

Livet kan börja! Brighton är ett nystan av spännande människor och Amanda är en lös tråd som bara längtar efter att trassla in sig. Äntligen är hon i England, hos barndomskompisen Kim, långt från kvävande Nässjö. Men Kim försvinner och snart har Amanda trasslat in sig mer än hon tänkt … Hon måste reda ut vad hon vill med Zoë och bandet No Waste. 

Punkpoet med svensk brytning är en bok för dig som vet hur det känns att leta efter sin plats i livet. 

Louise Halvardsson belönades med Författarförbundets pris Slangbellan för sin debutroman Punkindustriell hårdrockare med attityd.

Köp boken hos Bokus eller Adlibris eller i din lokala bokhandel.

 


Gå Vidare är Silver – Älta är Guld

Bokomslag Gå Vidare är Silver - Älta är Guld.En gripande självstjälpsbok i hur man tar sig an ett liv i motvind. Boken är lika mycket en handbok i personlig outveckling som en omvänt psykologisk självbiografi. Författarna utforskar områden som ångest, avund och rastlöshet, ger konkreta guider i prokrastinering, hälsa och privatekonomioch väver samtidigt in egna erfarenheter.

Självstjälpsboken är en galghumoristisk men varm motvikt till alla böcker som uppmanar oss att vara lyckliga. Istället visar den att alla har tillkortakommandenmen att ingen är ensam om dem. En guide i självstjälp kan vara en ögonöppnare med en mer ödmjuk inställning till dina dåliga livsval.

Författarduon Amanda Kallin och Tina Mannegren debuterar med en rasande rolig handbok helt på tvärs med framgångsindustrin.

Den här boken är för alla oss som den traditionella självhjälpsboken inte biter på. Istället för att ge ångest för att du aldrig kommer bli lycklig låter den här boken läsaren inse att du inte måste vara perfekt.

Köp boken hos Bokus, Adlibris eller din lokala bokhandel.

 


Kungariket utan Namn

Bokomslag Kungariket utan namnDen här berättelsen börjar en helt vanlig dag. Två purpurfärgade solar vandrar över himlen och ett moln sluter uttråkat ögonen. Maya och Melvin är på väg hem från skolan när de hittar ett metallägg som ligger gömt i buskarna. Från och med då ändras deras liv för alltid. Det är ju inte varje dag som du upptäcker att drakar finns.

Allting är visst inte som Maya och Melvin trott. Var hamnar de när de följer med draken ut på äventyr? Är det verkligen sant som draken säger att du kan skapa det du vill och komma dit du vill, om du bara följer din egen väg?

Arie D. har skapat ett klassiskt, spännande äventyr i modern tid. Ida Öhnells magiska illustrationer bidrar till den fängslande tonen av både dåtid och framtid.

Finns som inbunden och e-bok.

Köp boken hos Adlibris eller Bokus eller din lokala bokhandel.

Finns också för beställning hos Science Fiction Bokhandeln och LäroMedia.

 


 

Bad Reputation – År Noll

Som Frankensteins monster. Simone står äntligen på scen och sjunger igen och hon känner hur alla kroppsdelar börjar kommunicera och får liv. Efter en personlig systemkollaps flyr Simone till föräldrahemmet på västkusten och startar om sitt liv. Året när hon fyller femtio ska bli hennes År Noll. Snart har hon både öppnat mindlessness-anstalt för utsjasat stadsfolk och återförenat sitt gamla punkband. Men det där bubblet i blodet från ungdomen – går det att återproducera eller har det för evigt pyst ut som kolsyran i en avslagen läsk?

Länk till bokens spellista på Spotify.

Läs ett smakprov ur boken.

Finns som pocket, e-bok och ljudbok.

Köp boken hos AdlibrisBokus eller din lokala bokhandel.

Lyssna på ljudboken hos Storytel, Nextory eller BookBeat.

 


 

En brasiliansk, med svans

En brasiliansk med svans av Eva RosengrenAtt livet skulle förändras förstod Marilyn första gången Anna kom fram till henne och bad om eld. Hon förstod bara inte hur mycket. Tänk om hon hade vetat vad som väntade. Att hon bit för bit skulle tvingas ut ur sin mörka djungel, ut i det vibrerande, hejdlösa, oberäkneliga livet. Att hon skulle hitta The Yellow Brick Road. Men vart leder den?

Det här är en karaktärsdriven roman för dig som tycker om att ha roligt, men som inte väjer för det svåra. Hur är det att känna sig som någon annan inuti än det som syns utanpå? Och vad händer när någon vågar skrapa på ytan?

40 veckor på pockettoppen i Akademibokhandeln i Göteborg.

Länk till bokens spellista på Spotify.

Läs ett smakprov ur boken.

Finns som pocket, e-bok och ljudbok.

Köp boken hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel.

Lyssna på ljudboken hos Storytel, Nextory eller BookBeat.