Idag släpps romanen En brasiliansk, med svans som ljudbok. Debutromanen som legat 25 veckor på pockettopplistan i Akademibokhandeln i Göteborg. 

Eva Rosengren

Författaren Eva Rosengren

Det tog lång tid för Eva Rosengren att bli färdig med sin debutroman. Hon hann flytta från sitt kära Majorna, stadsdelen i Göteborg där romanen utspelar sig, ta farväl av en förälder i taget, börja på jobb, bli vd, säga upp sig från jobb. I gengäld har det gått desto snabbare sedan boken kom ut. En brasiliansk, med svans har legat 25 veckor på pockettopplistan i Akademibokhandeln i Göteborg, sålts i mångdubbla siffror mot vad en snittdebut gör – och författarens nästa roman kommer redan i september.

– Jag skriver i en genre som är ledsamt underrepresenterad i bokutgivningen: humor med hjärta och djup, säger författaren Eva Rosengren. Och då menar jag riktigt djup, svart. Jag märker att många vill ha det. Göteborgarna har hittat min bok, men jag tror nog det finns fler människor ute i landet som gillar svart humor med hjärta och hjärna.

Nu kommer romanen som ljudbok, inläst av Kerstin Andersson, som givit röst åt Det lilla bageriet med flera andra bästsäljare.

– Många läsare har särskilt uppskattat dialogerna i min roman, så jag tror de kommer ha nöje av den dramaturgiska effekten av att få lyssna på dem upplästa av en skicklig skådespelare i en ljudbok, säger Eva Rosengren. Dialog är det roligaste jag vet. I mitt nästa liv ska jag bli manusförfattare i Hollywood. Eller Göteborg.

Eva Rosengrens nästa roman Bad Reputation – År Noll släpps i september och kommer även den som ljudbok hos Word Audio Publishing.

– En brasiliansk, med svans handlar om enstöringen Marilyn som hittar nytt liv när någon äntligen ger henne en chans. I Bad Reputation ger några kvinnor själva sig chansen när de startar upp sitt gamla punkband från tonåren. Jag älskar att skriva om kvinnor som gör allt det där som kvinnor inte får göra. Och inte på ett så där putslustigt feelgoodigt sätt utan skitigt och tragiskt feelgoodigt, säger Eva Rosengren.

För mer information och pressbilder, kontakta:                                                                        

Marie Nilsson, Belletrist Publishing, marie@belletristpublishing.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *